piece 2011.12.19. 09:44

Kontroll

A múlt csütörtökön kontrollon voltam az Ádám Gyuri bácsinál. Az Elosalic, Advantan kezelés kétséget kizárva megállította a pikkelysömöröm súlyosbodását, de láthatóan nem sikerült teljesen áttörnie. Nem lettek újabb foltjaim, és azok amik az elmúlt időszakban kezdtek összenőni, most megálltak abban a stádiumban amiben voltak. Talán az a legjobb megfogalmazás, hogy részsikert értünk el.

Már korábban is említette, hogy ha az eddigiek nem válnak be, akkor megpróbálkozunk egy antibiotikum kúrával. Két gyógyszert kell szednem. Porcoltolone 4mg, ötnapos ciklusokban 3x1-2x1-1x1. Cefzil 250mg, szintén ötnapos ciklusokban 2x1-1x1.

A történethez az is hozzátartozik, hogy kb. egy éve a csípőmön nyálkatömlő gyulladást diagnosztizáltak. Kaptam rá fizikoterápiás kezelést ami először csökkentette a panaszaimat, de aztán az év folyamán intenzívebb terhelések után többször újra éreztem. A gáz az, hogy október környékén a vállam is elkezdett fájni, és a tünetek kísértetiesen hasonlítanak arra amit a csípőmön érzek. A pikkelysömör súlyosbodásánál az orvosok mindig kiváltó okokat keresnek ezért említettem ezt a problémámat, hogy mostanában az izületeim is vacakolnak.

Gyuri bácsi azt mondta, majd meglátom, hogy az izületi problémákon is segíteni fognak ezek a gyógyszerek. És tényleg. Most szedem negyedik napja, és már normál állapotban nem érzem a fájdalmat az izületeimben. Jó lenne ettől a dologtól is megszabadulni, mert januárban, ha visszajövök Törökországból, újra szeretném kezdeni az edzéseket.

Kaptam egy 4-5 mintát a teljes Psorioderm termékcsaládból is. A tusfürdőt, meg a krémet este használom, a testápolót napközben. Írt még kipróbálásra Daivobet kenőcsöt, azt ajánlotta próbáljam ki egy folton a lábszáramon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://psoriasis.blog.hu/api/trackback/id/tr833475001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása